Iedere hondenbezitter weet dat zijn hond gekamd of geborsteld moet worden. Sommige mensen vinden het moeilijk om hun hond GOED te kammen of te borstelen. Door het formaat of gedrag van de hond, door tijdgebrek of gewoon omdat ze het moeilijk vinden.


Het gebeurt nog regelmatig dat er honden binnenkomen die volgens de eigenaar "goed" gekamd zijn, maar waar toch op de, voor ons trimmers, bekende plaatsen klitten zitten; met name in de liezen en de oksels, maar ook achter de oren. Helaas zijn compleet vervilte honden geen uitzondering. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben, zoals jeuk en parasieten.


Als honden volledig "in de klit" zijn is het een tijdrovend en vooral ook pijnlijk proces om dit te verwijderen. In extreme gevallen is er helaas geen andere mogelijkheid dan de hond te scheren. Om dit te voorkomen kunt u uw hond ook zo nu en dan ook brengen voor een borstelbeurt. Eventueel doen we het samen, zodat u ik u het één en ander uitleg met betrekking tot kammen en borstelen, en u het voortaan zelf kunt doen.

Uw hond loopt er weer keurig bij, en wanneer hij voor zijn "normale" trimbeurt komt, zal deze minder tijd in beslag nemen. Prettig voor u, én voor uw hond!