Eigenlijk is voor iedere hond een bezoekje aan de trimsalon aan te raden . Trimmen is niet onnatuurlijk, tegenwoordig leven de honden niet meer in de natuur, maar houden we de honden bijna allemaal in huis, en hoort de hond helemaal bij het gezin ook in de wintermaanden.


Een veel gehoorde opmerking in de trimsalon is dat mensen de hond in de winter liever niet laten trimmen, omdat de hond het anders koud zou krijgen. Dit is echter een totaal verkeerde opvatting.

In de herfst/winter periode is het vaak erg nat buiten. Als de hond nat regent dan duurt het met een langere vacht vaak veel langer voordat deze weer droog is. En met die natte vacht krijgt de hond het dus veel sneller koud. Daar staan de meeste mensen niet echt bij stil. Vaak maakt U de vacht met een handdoek wel even 'droog', maar een lange vacht is veel moeilijker droog te krijgen. En gaat daardoor ook sneller in de klit. Bij de hond die in de winter bij mij in de trimsalon komt, laat ik de vacht altijd iets langer dan in de zomer (als er niet al te veel klitten in zitten).

Nog een nadeel van al die nattigheid is, dat de hond alles meesleept in zijn vacht, zoals zand, blaadjes etc. Bij een erg lange vacht is dit dus veel moeilijker te verwijderen.

Het is dus een verkeerde opvatting, te denken dat de hond in de winter niet getrimd zou moeten worden.