Plukken

Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. Deze laatste, de "plukvacht" moet regelmatig verwijderd worden. Bij het plukken wordt het dode haar met de hand (of een trimmes) weggenomen. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is.

Iedere hondenbezitter weet dat zijn hond gekamd of geborsteld moet worden. Sommige mensen vinden het moeilijk om hun hond GOED te kammen of te borstelen. Door het formaat of gedrag van de hond, door tijdgebrek of gewoon omdat ze het moeilijk vinden.

De vacht van een Australian Labradoodle vergt soms nogal wat tijd en energie; vooral de honden met een wollen vacht hebben veel aandacht nodig. Dit is soms een hele klus.

Eigenlijk is voor iedere hond een bezoekje aan de trimsalon aan te raden . Trimmen is niet onnatuurlijk, tegenwoordig leven de honden niet meer in de natuur, maar houden we de honden bijna allemaal in huis, en hoort de hond helemaal bij het gezin ook in de wintermaanden.