De vacht van een Australian Labradoodle vergt soms nogal wat tijd en energie; vooral de honden met een wollen vacht hebben veel aandacht nodig. Dit is soms een hele klus.


Hieronder volgt een uitleg over het verzorgen van een Australian Labradoodle vacht.

 

Borstelbeurt:

Ik raad u aan, uw hond 1 tot 2x per maand goed door te borstelen met een universeelborstel met verend bed (Dit is een borstel met gebogen stalen pinnetjes). Borstel met ferme slagen, waarbij u met 1 hand het haar vasthoud wat u nog moet gaan uitborstelen en telkens wat haar laat ontglippen dat dan met de andere hand, laagje voor laagje, goed door geborsteld wordt. Dat betekent dus dat u onderaan moet beginnen. Dus onderaan een poot. Van buik naar rug, van staartinplant naar nek enz. Met de hoek van de borstel kunt u wat extra kracht zetten voor hardnekkige klitten.


Sommige vachten zijn gemakkelijker door te kammen met een kam met ver uit elkaar staande roterende tanden op dezelfde wijze, als hierboven beschreven. Het borstelen van de staart is voor honden erg gevoelig en dat vinden ze dan ook niet leuk. Het beste kunt u het staartbeentje goed vasthouden en dan eerst het haar aan de ene kant goed door borstelen, en daarna het haar aan de andere kant. Hierbij ligt de hond op zijn buik en rust de staart op de grond.

Een goede tip is het aanschaffen van een waterblazer. De hond is na een wandeling in de regen daarmee snel droog en schoon te blazen en klitten zijn gemakkelijker te verwijderen.